Categories
General

5 Beste Moderne Schilderijen om nu van te genieten

Moderne schilderijen

Vraagt u zich wel eens af hoe het leven was van de schilders, illustratoren en prentmakers die de groten inspireerden? Verlangt u er ooit naar hun huizen en ateliers te bezoeken? Zo ja, dan is deze lijst van de beste moderne schilderijen een must-see. Deze kunstwerken geven ons een insidersblik op de wereld zoals die ooit was – en zoals we allemaal weten, is niets kostbaarder dan dat. Van Vincent van Gogh tot Mona Lisa tot Andy Warhol, deze meesterwerken zullen u achterlaten met een nieuwe waardering voor de meest invloedrijke kunstenaars van vandaag. Dus scroll naar beneden en bekijk deze 10 van de beste moderne schilderijen.

Vincent van Gohi: De Sterrennacht, 1888

Dit is een van de beroemdste schilderijen aller tijden. Het is ook een van de populairste, dus het is een goed idee om het in het origineel te bekijken. Het schilderij staat ook bekend als The Night Sky, en is opgebouwd uit duizenden individuele sterren. Het schilderij is een van de populairste vanwege de visuele impact, maar ook vanwege het feit dat het een van de eerste niet-religieuze schilderijen is die in de Starry Night schildertechniek zijn geschilderd.

Paul Cezanne: Pastel op papier, ca. 1909.

Dit is het beroemdste werk van Paul Cezanne, en is een van de beroemdste schilderijen aller tijden. Het is ook een van de populairste, dus het is een goed idee om het in het origineel te bekijken. Het schilderij wordt ook wel De figuren in het bos genoemd en is opgebouwd uit honderden afzonderlijke bladeren. Het schilderij staat ook bekend als Herfstbos vanwege de warme kleuren die in de lijst van het schilderij aanwezig zijn.

Vincent van Gogh: De oude toren van Nuenen, 1884

Dit is een van de populairste schilderijen aller tijden, en ook een van de meest herkenbare. Het schilderij wordt ook wel Het rode huis genoemd, en is een van de beroemdste schilderijen van de 19e eeuw. Het schilderij is opgebouwd uit vele afzonderlijke meubelstukken, en je kunt het hout en het stof bijna ruiken. Het schilderij is ook beroemd om zijn kleuren, en niet voor niets – het is absoluut verbluffend!

Mark Rothko: De Kus, 1958.

Dit is een van de meest herkenbare schilderijen aller tijden, en ook een van de meest populaire. Het is ook bekend als De Kus, en is geïnspireerd op middeleeuwse heraldiek. Het schilderij is opgebouwd uit vele afzonderlijke kleuren, maar de kleuren die het meest opvallen zijn de rode, gele en blauwe kleuren.

Andy Warhol: Pittsburgh Steel Mill, 1973

Dit is een van de populairste schilderijen aller tijden, en ook een van de meest herkenbare. Het staat ook bekend als The Steel Mill en is opgebouwd uit vele afzonderlijke stukken metaal. Het schilderij is ook beroemd om zijn kleur en zijn weergave van de industrialisatie.

Jasper Johns: Bloem, 1969

Dit is een van de meest herkenbare schilderijen aller tijden, en ook een van de meest populaire. Het wordt ook wel De Blauwe Bloem genoemd en bestaat uit vele afzonderlijke bloemblaadjes. De bloemblaadjes op dit schilderij zijn de mooiste die we ooit hebben gezien – het lijken net echte, levende bloemen. Het schilderij is ook beroemd om zijn kleur, en niet voor niets – het is absoluut prachtig!

Francis Bacon: The Awakening, 1985

Dit is een van de meest herkenbare schilderijen aller tijden, en ook een van de meest populaire. Het is ook bekend als The Bed of Rating Cards en is opgebouwd uit vele afzonderlijke stukjes papier. Het papier is verfrommeld en het schilderij is gemaakt in een losse, losse stijl. Het schilderij is ook beroemd om zijn kleur en om zijn weergave van reclame.

Mona Lisa: De Schone Slaapster, 1511-42

Dit is een van de meest herkenbare schilderijen aller tijden, en is ook een van de populairste. Het is ook bekend als Het meisje in het kasteel en bestaat uit vele individuele details. Haar haar, bijvoorbeeld, is absoluut haar-raising. Het schilderij is ook beroemd om zijn kleuren, en niet voor niets – het is absoluut verbluffend!

Andy Warhol’s Aches and Pains, 1962.

Dit is een van de meest herkenbare schilderijen aller tijden, en ook een van de meest populaire. Het is ook bekend als The Socialite en is opgebouwd uit vele afzonderlijke delen. Een van de meest opvallende dingen aan dit schilderij is de manier waarop het beroemde haar van Margaret Thatcher wordt benadrukt. Het schilderij is ook beroemd om zijn kleuren en om zijn weergave van reclame.

Final Words: Moderne Schilderijen om nu van te genieten

Kunst is een krachtig iets. Ze kan hartverwarmende boodschappen overbrengen, aanzetten tot nadenken en inspireren, of gewoon een visuele herinnering zijn aan de schoonheid van de schepping. De werken van deze moderne kunstenaars, die hun stempel hebben gedrukt op de kunstgeschiedenis, kunnen u niet onberoerd laten.