Categories
General

Hoe je zintuigen te openen

Gratis stockfoto met achteraanzicht, alleen, anoniem
Een vrouw kan bijvoorbeeld zeggen “Ik ben een vrouw” en deze uitspraak zou waar zijn, maar het betekent niets zonder het begrip dat er lagen en lagen van kwaliteiten en eigenschappen zijn die ons definiëren en onderscheiden. In de menselijke ervaring zijn er veel van zulke lagen.
Wij zijn geneigd te denken dat er mediala (energie) is en peric Turner (transpiratie,) maar in feite hebben wij twee hoofdlijnen van energie. Ieder mens heeft een vitaliteit die in tegenstelling staat tot haar opvattingen of wijze van zijn. Laten we dus eens kijken naar een paar manieren om onze vitaliteit tot volle capaciteit te openen.
1. OefeningAls we de energetische energie hebben om dit te doen, is het direct, en snel, als een snelle tik op de rug. We zullen ook voelen dat het gelokaliseerd is in de schouders en boven het hoofd. De lijn van energie stroomt van ons perineum naar perineaal gebied, van perineaal gebied naar de voorkant van de arm, van de voorkant van de arm naar de achterkant van het been. Laten we zeggen, we hebben perineale energie en peri-odineale energie. De manier waarop we ademen is ook een belangrijke factor in het naar buiten brengen van de perineale of energie. Adem van adem naar adem, van buik naar buik, van perineaal gebied naar peri-odine gebied, van voorkant van arm naar achterkant van het been en vice versa.
2. GymnastiekasmusieWe moeten Balans in het lichaam hebben om de beste kracht naar boven te halen. Alleen al om deze reden zouden dames nooit aan gymnastiek moeten doen. Gymnastiek of meer gecoördineerde inspanning zal kracht en momentum in het lichaam vrijmaken en ervoor zorgen dat het in de juiste richting gaat. Na veel inspanning komt er een moment dat de kracht niet meer komt. Dit wordt vaak ervaren wanneer de houding slecht is en/of de spieren stijf zijn.
3. StressmanagementWat is het tegenovergestelde van een stress? Niets anders dan ontspanning! Na veel te hebben gedaan, wordt vaak gezegd dat “stress de manier is waarop we allemaal de ontspanningsweg openen”. Dit betekent dus dat als men te gestresseerd is, dit ook de weg is om zich te openen naar ontspanning. Stress is het tegenovergestelde van ontspanning en daarom is het verminderen ervan hetzelfde als het verminderen van de stress. Yoga beschouwt dit stadium als veel belangrijker dan de vorige twee, omdat het betrekking heeft op de zelf-liquidatie van latente spanning en de ontwikkeling van kracht in alle vijf elementen van het Universum – Ruimte, Tijd, Ruimte en Kracht. Wat heeft het voor zin om rond te dollen en licht te maken als men zich in een gespannen toestand bevindt?
Het beheer van aangeboren spanning is de sleutel tot het beheer van onze staat van zijn. Dit kan worden omschreven als het ontwikkelen van de krachten die de staat van zijn bijeenhouden. Dit kan ook omschreven worden als een toename van vertrouwdheid met iemands omgeving. De wijsheid van de Yogi’s door de eeuwen heen heeft het op deze manier beschreven: “Wij onmetelijk vatten het idee en kennen de grenzen van de krachten en resultaten van de natuur”
In de Yogische filosofie gelooft men dat de elementen van ruimte, tijd en kracht betrekking hebben op de bestaansvlakken lucht, vuur, water en aarde. Men geloofde dat deze drie bestaansvlakken lucht, vuur, water en aarde van elkaar afhankelijk waren. Dit betekent dat verandering in één van hen zal leiden tot verandering in de andere twee, en omgekeerd. Als verandering in één bestaansniveau van aarde, zeg van vuur naar water, zal dat ook leiden tot verandering in de andere twee vlakken. Ter illustratie, een toename in kracht zal leiden tot een toename in reikwijdte, capaciteit en kracht. Dit is het proces dat zich voordoet wanneer men van een toestand van zwak naar sterk gaat.
De aard van het lichaam van de mens is altijd aan verandering onderhevig. Historische verslagen van vele culturen proberen de perfecte aard van de mens te definiëren. Door al deze pogingen is de mens erin geslaagd een lichaamsbouw op te bouwen die alleen kan worden omschreven als gemeen en trots. De geschiedenis leert ons ook dat de mens, wanneer hij eenmaal begint wat knapper en volmaakter te worden, buiten zijn natuurlijke kenmerken treedt. Dat hij zeventig jaar oud nog steeds gespierd zal zijn, sneller zal kunnen lopen, hoger zal kunnen springen en sterker zal zijn. Wat de mens heeft opgebouwd, zal spoedig desintegreren. Wat de mens heeft doorleefd, zal hen spoedig uitwissen, ook al zullen zij overleven.
Yogahajeen verschilt van de andere krijgskunsten. Het werd recent ontwikkeld en is een illustratie van de macht van de menselijke geest. Het is opgezet om de ware betekenis van het leven te onderwijzen en te trainen. Hart, geest, lichaam, geest, karakter en vice versa. Dit werd uitgevoerd om de mens zuiver te maken en de kwaliteiten aan te vullen die de mens lijkt te missen. In een zoektocht naar de zin van het leven, staat de mens tegenover de grootsheid van zijn schepper. Als de mens zijn volwassenheid bereikt, de zorgeloze en ongeremde volwassene, draagt de schepper hem op een zoektocht aan te gaan van “VSOU pand, met VSOU middelen, zonder ons.”