Categories
Fotografie

Toptips voor het maken van geweldige bedrijfsvideo’s

Bedrijfsvideo

Denkt u erover om uw eigen bedrijfsvideo te maken? Klinkt als veel werk, toch? Het zal u verbazen hoezeer een paar minuten beeldmateriaal de manier kunnen veranderen waarop uw bedrijf wordt gezien. Investeren in een bedrijfsvideo kan het bereik van uw bedrijf vergroten en zelfs fungeren als een elevator pitch voor potentiële investeerders of nieuwe medewerkers. Het maken van uw eigen video kan een uitdagende taak lijken, maar met de juiste tips is het niet zo eng als het klinkt. Hier zijn enkele tips die u kunnen helpen bij het maken van goede bedrijfsvideo’s.

Beslis over het doel van je video.

Het is belangrijk om te weten wat het doel van je video is voordat je begint. Er zijn veel verschillende soorten bedrijfsvideo’s, en elk heeft een ander doel. Deze omvatten: – Explainer video’s – Deze zijn ontworpen om een overzicht te bieden van uw bedrijf en wat u doet. –

Testimonial video’s – Deze zijn ontworpen om de ervaringen van uw klanten met of gevoelens over uw producten/diensten te laten zien.

Huur een professionele videoproducent in.

Als u een bedrijfsvideo gaat maken, kunt u het net zo goed goed goed doen. Het is de moeite waard om een professionele videoproducer in te huren die weet wat hij doet, in plaats van het in je eentje te doen. Er zijn veel voordelen van het inhuren van een professional, waaronder: – Ervaring – Ze hebben het waarschijnlijk al eerder gedaan. – Kosten – U krijgt waar u voor betaalt. – Kwaliteit – Professionals weten hoe ze video’s van hoge kwaliteit moeten maken.

– Betrokkenheid – Professionals hebben een aandeel in het project, en het is onwaarschijnlijk dat ze zich terugtrekken. – Risico – Er zijn veel risico’s verbonden aan het maken van uw eigen bedrijfsvideo, waaronder potentiële auteursrechtelijke problemen en de kans dat uw video slecht zal zijn.

Scripting is de sleutel.

Het is gemakkelijk om te denken dat je gewoon je camera kunt pakken en beginnen met filmen, maar zo werkt het niet. Uw video heeft een script nodig als u wilt dat het effectief is. Een script helpt u op koers te blijven en geeft u een idee van de shots die u moet maken.

U kunt uw script zelf schrijven, of u kunt een scenarioschrijver inhuren om het voor u te maken. Als je je script maakt, houd het dan kort en bondig. Probeer het ergens tussen de 2 en 4 minuten lang te houden, want als het langer is, is de kans groot dat je je publiek verliest. U moet ook in gedachten houden voor wie u de video maakt. Als u een verkoopvideo maakt, moet het op een heel andere manier worden geschreven dan bijvoorbeeld een testimonialvideo.